• Нямате продукти в количката.
  • Промоции

  • Сравнение

   Няма открити резултати
  • Последно разгледани

   Няма открити резултати
   • Луминофор-какво е това ?

    14.11.2012

    Луминофор(от лат."светлина носител") - вещество, способно да излъчва погълната от различни източници светлина. То е съединение на алуминий и цинк, примесени с редкоземни метали и органични въглаводороди.

    За "зареждането" на луминофора са нужни 10-20 секунди с източник на топлина или светлина за да се получи светещ ефект.

    Луминофорите имат различни характеристики-яркост и продължителност на светене. Те зависят от размера на частиците.(по-голяма частица-по дълго и по ярко светене).

    Максималната яркост на луминофора може да се сравнява с неоновата светлина.

    Луминофора може да бъде закупен както на прах , така и като състав на различни лакове и бои. Много широк е обхвата на прилагане на този продукт- сигурност(напр. пътна маркировка, знаци), електроуреди(циферблати на часовници и електронни устройства) , козметика(лакове) и т.н.

    Като цяло, оригиналният цвят на светене на луминофора е - зеленикаво-жълт , синьо-зелен и син , но ако се добави т.нар. флуорисцентен пигмент може да се получи по голямо разнообразие на цветове. Червен , оранжев , жълт , лилав и много други - това откритие може да бъде използвано в много области проектиране  , печат , архитектура.

    Луминофор - екологично чисто вещество , безопасно за здравето на човека затова то няма никакви ограничения в използването освен от Вашата фантазия.